الفرف بين القهوة الارابيكيا والقهوه الريبوستا

الفرق بين القهوه الارابيكيا والقهوه الروبوستا

2089_1_53_thumb
الفرق بين الارابيكيا و الروبوستا من جانب الشكل بعد التحميص

ممكن تلاحظ إن في بعض محلات القهوه بتتفاخر إن حبوب البن الي بتبيعها هي 100% أرابيكا!
في أكثر من 100 نوع قهوه، ولكن النوعين الرئيسين الي بيتم إنتاجهم وبيعهم وواخدين شهره قوية هوما الـ أرابيكا Arabica و الروبوستا Robusta .
– من حيث الطعم الـروبوستا له طعم مر أكثر من الارابيكا والسبب في كدا إن الروبوستا فيه كافيين أكثر مقارنه بالأرابيكا تقريباً 2.7% من محتوي الريبوستا كافيين تقريباً ضعف الكافيين الموجود في الارابيكا الي محتوي الكافيين فيها تقريباً 1.5%
محتوي الدهون والسكر بيحتوي الارابيكا أعلي تقريباً 60% من الدهون وأكثر من الضعف في تركيز السكر من روبوستا كل العوامل دي ليها تاثير علي افضليه طعم الارابيكا لمعظم الـناس. المصدر
– من حيث الاسعار الحبوب الخضراء من الروبوستا حوالي نص سعر الحبوب الخضراء من الارابيكا في السوق؛ ومن أحد الاسباب في تفاوت الاسعار إن الروبوستا أحياناً بيستخدامو الأسمدة الصناعية أثناء مابيكون محصول و رش مبيدات الحشرات على أشجار الروبوستا.
– بالرغم من الفروق الواضحه في الفرق بين الاثنين إلا ان الإسبرسو قوته بتكمن في خلطه حلوة بين الارابيكا والروبوستا (الريبوستا أكثر)ودرجة تحميص معينه والكلام دا علي وجه التحديد بيحصل في ايطاليا من محترفي صناعه القهوه، مع ذلك القهوه الروبوستا مابيتمش إستخدمها عـلي نطاق واسع أو بيتم إستخدمها ولاكن في الحشو أو تخفيض التكلفه

roasting-coffee-gear-patrol-lead-full
عمليه التحميص

-من حيث الشكل حبوب الروبوستا أكثر دائريه والارابيكا بيضاوية أكثر
– حوالي 75% من إنتاج القهوه في العالم هو أرابيكا وحوالي 25% فقط من الروبوستا
البرازيل هي أهم منتج للأرابيكا وفيتنام تنتج معظم الروبوستا      المصدر المصدر 2

Advertisements

اترك رد

إملأ الحقول أدناه بالمعلومات المناسبة أو إضغط على إحدى الأيقونات لتسجيل الدخول:

شعار وردبرس.كوم

أنت تعلق بإستخدام حساب WordPress.com. تسجيل خروج   /  تغيير )

Google+ photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Google+. تسجيل خروج   /  تغيير )

صورة تويتر

أنت تعلق بإستخدام حساب Twitter. تسجيل خروج   /  تغيير )

Facebook photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Facebook. تسجيل خروج   /  تغيير )

Connecting to %s